Het mysterie wordt groter rond de piramides 

Verleden week en die week ervoor schreef ik al over het mysterie van de oorsprong van allerlei piramides die wereldwijd te vinden zijn. Graag zet ik mijn verwondering betreffende deze beroemde culturele erfgoederen voort, want er blijken nog veel meer verbazingwekkende, mysterieuze zaken met betrekking tot de piramides te zijn waarvoor de huidige wetenschap geen sluitende verklaring heeft.
De stenen van de bekleding van de beroemde Egyptische piramides in Gizeh zijn zo precies ‘gezaagd’ dat er geen speelkaart tussen te krijgen is. Normaliter, wanneer je bij een gewone zaagsnede twee stenen op elkaar legt, blijft er een voeg over van minimaal enige millimeters. Hoe kan het dat dit hier niet het geval is? Hebben de makers gebruik gemaakt van andere zaagtechnieken dan we tegenwoordig hebben? Dit bijna naadloze resultaat zou bijvoorbeeld door futuristische lasertechnieken geëvenaard kunnen worden, maar daar beschikten de ‘primitieve’ Egyptenaren toch nog absoluut niet over.
En dan de stand van de vier hoeken van de Egyptische piramides: elke hoek staat zeer nauwkeurig op de noord-, zuid-, oost-en west-as van onze aarde. Deze geometrische exactheid kan men onmogelijk met een timmermansoog ter plekke tijdens de bouw voor elkaar hebben gekregen. Tegenwoordig kijk ik wel eens op ‘google-earth’, waarbij wij, het grote publiek, vanachter het computerscherm kennis kunnen nemen van alle details van de aarde gefotografeerd vanuit de satellieten die hoog boven onze planeet ‘hangen’. Het lijkt erop dat de bouwers van de piramides minimaal ook van deze hypermoderne satelliet technieken gebruik hebben moeten kunnen maken om tot de genoemde precisie te komen.
Je merkt al, dit is nog slechts een begin van de mysteries en raadsels betreffende de eeuwen oude bouwkunst van de piramides. Genoeg reden dus om het najaar een tweedaagse cursus over dit fascinerende fenomeen te geven waar ook alle talloze andere onopgeloste zaken van de piramides ter sprake zullen komen.

 

Marcel Verhoeven, Mysteriekenner

verhoeven@mysteriekenner.nl

 

Kijk verder voor meer informatie over de tweedaagse cursus: 'De Mysterieuze Piramides uit Oudheid'