Veel meer vragen rond de mysteries van de piramides 

Graag ga ik na mijn verhaal van verleden week deze keer verder met de mysteries die spelen rond de piramides. Zo schreef ik de laatste keer al dat er op talrijke plekken op onze planeet piramides te vinden zijn en ik kreeg de vraag om hier nog wat specifieker over te zijn, dus zal ik wat extra informatie hierover geven.

Naast de drie beroemde grote piramides van Gizeh, gelegen nabij Cairo met de namen Cheops, Chefren en Mycerinus, zijn er in Egypte nog tientallen kleinere en grotere piramides te vinden. Echter, zoals ik vorige week al aangaf, staan er in China ook nog circa 100 piramides en die zijn bij het grote publiek amper bekend. De Grote Witte Piramide in het Qin Ling Shan-gebergte is waarschijnlijk het meest opmerkelijk. Helaas mogen van de Chinese overheid deze piramides niet bezocht en onderzocht worden en dit maakt ze nog mysterieuzer. We bezitten wel een luchtfoto’s gemaakt door een Amerikaanse piloot uit 1945 en op één van zijn afbeeldingen, die ik op internet kon vinden, kun je inderdaad duidelijk een grote piramide zien.

In Midden-Amerika bevinden zich ook verscheidene oude piramides waarbij El Castillo (of ook wel de Piramide van Kukulcán genoemd), in Mexico een bijzonder voorbeeld is. Zelfs in Europa bevinden zich eeuwenoude piramides, waaronder de verleden week genoemde piramides in Griekenland, die zelfs ouder zijn dan die uit Egypte. Deze Griekse varianten blijken dus meer dan viereneenhalf duizend jaar geleden geconstrueerd. En ik noemde ook verleden week al het Spaanse eiland Tenerife in de Atlantische Oceaan, waar enkele trappiramides gevonden zijn waarvan men de oorsprong niet kent en die dus ook heel veel vragen oproepen.

Men beweert sinds kort dat een berg genaamd Visočica in Bosnië, met een opmerkelijke vorm, in feite een hele oude piramide is. Er zijn bij deze ‘Bosnische piramide’ door mensenhanden gemaakte fundamenten gevonden en er blijken zelfs door gangen door deze kunstmatige piramideheuvel op de Balkan heen te zijn gemaakt.

De vraag is nu of al deze piramides die verspreid liggen over de hele wereld met elkaar in verband staan. Een feitelijke constatering is dat ze allemaal heel erg oud zijn en dat ze allemaal een overeenkomstige vorm hebben en dat is een interessant uitgangspunt om ze gezamenlijk eens onder de spreekwoordelijke loep te leggen.

Zeker is dat er sprake is van een bijzonder mysterie rondom de wereldwijde piramides en dat is een reden temeer voor mij om hier aankomende tijd wat meer aandacht aan te besteden. Dit zul je terug kunnen lezen in mijn blogs en in het najaar geef ik een tweedaagse cursus over dit onderwerp, waar ik alle facetten en vragen over de piramides zal belichten.

 

Marcel Verhoeven, Mysteriekenner           

verhoeven@mysteriekenner.nl