En nu even relaxen….

De mensen die regelmatig deelnemen aan de reizen van KUNSTSTAD weten dat ik altijd zeer kritisch op zoek ga naar goede kwaliteitshotels om tijdens onze stedentrips in te verblijven. Dit vind ik niet alleen belangrijk voor mezelf maar uiteindelijk ook voor de deelnemers van de reizen van KUNSTSTAD. Ik ben van mening dat een uitstekende hotelaccommodatie de stedentrip helemaal compleet maakt en dat hierdoor een reis een onvergetelijke ervaring kan worden.

Ik heb dan ook altijd zogezegd behoorlijk wat ‘noten op mijn zang’ en menig hotel komt niet door mijn strenge (zelfopgelegde) criteria heen. Zo als ik ooit al eens eerder heb geschreven dient het hotel minimaal aan de vier, maar nog liever aan de vijfsterren  eisen te voldoen met alles wat daarbij hoort.

Voor mij moet het kwaliteitshotel zich allereerst in (of zeer nabij) het centrum van de te bezoeken stad bevinden want ik vind het gewoon belangrijk dat ik weinig moeite hoef te doen om de bezienswaardigheden te bewonderen en ik vind het ook leuk om echt even een onderdeel van de stad te zijn. 


Echter, ik wil niet de nadelen van de binnenstad ervaren en dan bedoel ik dat ik verschoond wil blijven van stadse herrie en geluidsoverlast. Ons huidige hotel in Valencia voldoet uitstekend aan de bovenstaande wens.

Daarnaast vind ik comfort ook erg belangrijk. Ik en mijn gezin, maar ook de gasten van KUNSTSTAD, moeten zich op alle momenten tijdens het verblijf in een bepaalde stad prettig voelen en dat begint (en eindigt) in het hotel waar we verblijven.

Wat nou de juiste details, dienstverlening en faciliteiten zijn om een hotel compleet en uitermate geschikt te vinden, kan ik niet eventjes in een kort verhaaltje beschrijven. Eigenlijk schrijf ik al twee jaar wekelijks waar voor mij een goed hotel aan dient te voldoen om perfect te zijn. Toch heb ik al geregeld meegemaakt dat een kwaliteitshotel aan heel veel van mijn criteria voldoet, maar dat het toch net nog iets miste om voor euforie te zorgen. 


Het Westin Hotel in Valencia waar ik nu al meer dan tien dagen verblijf komt wel heel erg in de buurt van zeer goed. De kamers zijn ruim, schoon en beschikken over allerlei extraatjes. De lobby, bar en receptie zijn modern en hebben daarnaast ook grandeur; je voelt je er als hotelgast eigenlijk direct thuis. Het personeel is aardig, professioneel en spreekt zijn talen. Er zijn zelfs meerdere hotelmedewerkers die Nederlands spreken en dat is natuurlijk altijd leuk. Het middag en/of avondeten in het hotelrestaurant is lekker en heeft de juiste kwaliteit. Ook het ontbijt is voor Spaanse begrippen zeer uitgebreid en de broodjes zijn elke ochtend vers gebakken, soms zelfs nog warm.

Dit is dus echt een hotel waar je goed kunt vertoeven als je de hele dag op pad bent om een stad te verkennen. Terugkomend van een lange wandeling is het dan heerlijk om in een ruime sofa in de mooie bar te gaan zitten. Nog heerlijk is om neer te strijken in de grote binnentuin van het hotel, waar de Valenciaanse zon meestal schijnt en waar je beschut zit tegen eventuele wind.


Je begrijpt dat ik me regelmatig deze week als “God in Frankrijk” heb gevoeld of beter gezegd als “God in Valencia”. En nu is het tijd om te genieten van het hotel en even te relaxen, na een drukke week waarbij we de groep van KUNSTSTAD kennis hebben laten maken met Valencia en de omgeving.

Ik wens je een mooi weekend en groet vanuit een zonnig Spanje!

 

Judith de Groot

info@hospitalityscanner.nl

Klik op de afbeeldingen in het verhaal om ze te vergroten.