Amici van KUNSTSTAD

Als Amici behoort u tot een select gezelschap van gelijkgestemden. U geniet een aantal privileges, die alleen Amici van Kunststad hebben. De Amici-club staat onder andere voor gezelligheid, betrokkenheid, een brede interesse en reislust. In de Amici-club worden nieuwe vriendschappen gesloten.

Als Amici van Kunststad ontvangt u een aantal privileges:

  • u krijgt twee maal per jaar kosteloos een Matinée Exclusive aangeboden ter waarde van € 75,- per Matinée. Een Matinée Exclusive is een speciaal evenement alleen voor Amici, op een bijzondere locatie in Amsterdam of omgeving. In de afgelopen jaren werden we bijvoorbeeld ontvangen door de directeur van het nieuwe museum Het Grachtenhuis, gingen we achter de schermen van Het Concertgebouw, bezochten we de redactie van het NRC en kregen we een rondleiding door het nieuwe Paleis van Justitie. Een Matinée wordt altijd afgesloten met een hapje en een drankje, waar u lekker kunt napraten met Amici die u al kent of met wie u daar kennismaak
  • u wordt uitgenodigd voor de Nieuwjaarsreceptie en de Zomerborrel
  • u betaalt voor alle arrangementen, reizen en andere activiteiten van KUNSTSTAD een gereduceerd Amici-tarief
  • u krijgt voorrang bij de inschrijving voor activiteiten
  • u wordt op de hoogte gehouden van het programma en andere wetenswaardigheden.

 

Contributie Amici van KUNSTSTAD

De contributie voor 2017 bedraagt € 150,- p.p.

Het partnerlidmaatschap is € 245,- per stel (voorwaarde is dat beide personen op hetzelfde adres woonachtig zijn).

 

NB. Uiteraard hoeft u geen Amici te zijn om deel te nemen aan de activiteiten van KUNSTSTAD. Helaas geniet u dan niet van de kortingen en andere voordelen. 

Uw lidmaatschap wordt zonder tegenbericht elk jaar in december verlengd.

Amici-schap 2017

€ 150,00


Matinée Exclusive voorjaar 2017

Vrijdagmiddag 19 mei - AkzoNobel Art Space

Verleden jaar werd het nieuwe kantoor van AzoNobel op de Zuidas van Amsterdam geopend. Het bijzondere gebouw is ontworpen door het bekende architectenbureau GROUP A. Het doel van het ontwerp was ondermeer dat openbare ruimte en interieur in elkaar overgaan. Dit werd gecreëerd door middel van het ontwerp, maar ook door de functie die een deel van de begane grond kreeg, namelijk een toegankelijke tentoonstellingsruimte. Hier wordt een deel van de indrukwekkende kunstcollectie van AkzoNobel getoond.  

Op de website zegt Akzo "Kunst stimuleert en inspireert en sluit aan op de merk identiteit van het bedrijf: “Touching people's everyday lives”.


Graag ontmoeten we alle vrienden van KUNSTSTAD vrijdagmiddag 19 mei 2017 voor een ontvangst bij AkzoNobel. 

We zullen een rondleiding krijgen langs de kunstcollectie en horen meer over het bijzondere staaltje architectuur waarin het gevestigd is. 

Uiteraard sluiten we de middag traditiegetrouw af met een gezellig glaasje wijn en een hapje.

 

Schrijf u in voor deze unieke middag door ons  een e-mail te sturen of te bellen. Wij laten u dan weten waar en wanneer wij u ontmoeten.


Wilt u ook deelnemen aan deze middag maar bent u nog geen Amici? Meldt u zich dan aan voor het lidmaatschap en dan ontvangt u ook alle privileges.  


Foto-impressie van een aantal Matinées Exclusive

Sinds 2008 organiseren wij speciaal voor Amici bijzondere middagen, de Matinée Exclusive, die altijd afgesloten worden met een gezellige borrel.

De Matinées Exclusive die plaatsgevonden hebben zijn:

2008 voorjaar:  Een rondvaart door de prachtige Amsterdamse grachten met een salonboot onder het genot van hapjes en drankjes.
2008 najaar:  Een rondrit per Amerikaanse schoolbus door historisch Amsterdam, daarna borrelen op een bijzondere locatie in de Jordaan.
2009 voorjaar:  Een rondleiding door het Amsterdamse stadsarchief in het gebouw De Bazel afsluitend een glas wijn in de statige ontvangstruimte.
2009 najaar:  Een rondleiding door het historische grachtenpand Huis van Brienen met een afsluitende borrel in de prachtige grachtentuin.
2010 voorjaar:  Een rondleiding door de directeur van het Persmuseum, aansluitend een goed glas wijn.
2010 najaar:  Een rondleiding achter de schermen van de Stadsschouwburg, met een borrel op een karakteristiek plek aldaar met uitzicht op het Leidseplein.
2011 voorjaar:  Een bezoek aan het nieuwe museum het Grachtenhuis met ontvangst door de directeur.
2011 najaar:  Een rondleiding door het Tropenmuseum, aansluitend borrelen en tropische hapjes.
2012 voorjaar:  Een rondleiding door het net heropende Scheepvaartmuseum, daarna glas wijn op typerende locatie in de Scheepvaartbuurt.
2012 najaar:  Een rondleiding back stage van Muziektheater de Stopera en aansluitend borrelen met uitzicht op de Amstel.
2013 voorjaar:  Uitgebreid bezoek aan kasteel ‘Huis Bergh’ in ’s-Heerenberg met daarna wijn en hapjes aan de Rijn in Emmerich. Vanwege het vijfjarig bestaan van het Amici-schap was dit een uitgebreide en bijzonder Matinée Exclusive.

2013

najaar:

Presentatie en rondleiding over de redactie, in het nieuwe onderkomen aan het Rokin, van het NRC door een redacteur van de krant met aansluitend een borrel in het NRC-café.

2014

voorjaar:

Rondleiding door het nieuwe Paleis van Justitie aan het IJ in Amsterdam. Daarna werd er een glas wijn geschonken in het naastgelegen hotel.

2014

najaar:

Rondleiding door fotomuseum Huis Marseille aan de Keizersgracht, met een afsluitende borrel aldaar.

2015 voorjaar:

Rondleiding door het Paleis op de Dam. Aan het einde van de middag hebben we een gezellig glas wijn gedronken, vergezeld met hapjes, in Hotel Die Port van Cleve.

2015 najaar:    

Rondleiding door het Academisch Medisch Centrum en langs de anatomische collectie van het Museum Vrolik. Ontvangst met een glaasje wijn in het AMC.

2016 voorjaar:

Rondleiding door het Concertgebouw, achter de schermen, in Amsterdam met aansluitend een gezellige borrel met een hapje en een drankje.

2016 najaar:      

Bezoek aan de Cromhouthuizen en het Bijbelsmuseum, met een gezellige borrel in het museumcafé.