Antwerpen (BE)

Weeronline.nl - Meer weer in Antwerpen

Ga virtueel mee op reis naar Antwerpen

De beroemde stad aan de Schelde heeft al in mijn jonge jaren mijn hart gestolen! Het oude historische centrum is meer dan prachtig en het absolute hoogtepunt is voor mij de Onze-Lieve-Vrouwe-Kathedraal waar zich onder meer verschillende immense drieluiken van Peter Paul Rubens bevinden. Daarnaast heeft Antwerpen een aantal musea waarvan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten tot de wereldtop behoren! Ook het Beeldenpark Middelheim blijft voor mij steeds weer een absolute must om te bezoeken. Toen ik echter een aantal jaar geleden eens een fiets huurde in de stad kwam ik onverwacht terecht in de Antwerpse wijk Zurenborg. Wat was ik verrast en onder de indruk van de schitterende Art Nouveau architectuur die daar te vinden is. Ik vind Zurenborg echt een onontdekt pareltje van de stad.


Art Nouveauwijk Zurenborg

 

 


Het Museum van Schone Kunsten

 


Rubenshuis

 Mijn persoonlijke verhalen over Antwerpen (blogs)

Ik heb tijdens mijn bezoeken aan deze stad verschillende verhalen, mijn Travel Tales, geschreven over onder meer de bezienswaardigheden, musea en andere interessante zaken die ik tegen kwam. Hieronder kun je de artikelen vinden die ik hierover gepubliceerd heb. Veel leesplezier!


Op een klein stationnetje

De nieuwbouw van het station in Antwerpen telt meerdere ondergrondse verdiepingen met perrons.
De nieuwbouw van het station in Antwerpen telt meerdere ondergrondse verdiepingen met perrons.

Afgelopen dagen was ik in Antwerpen en verbleef ik in een hotel waarbij ik vanuit mijn hotelkamer een prachtig uitzicht had over een deel van de nieuwbouw van het Centraal Station van Antwerpen. Telkens tijdens mijn bezoeken aan deze bekende Vlaamse stad geniet ik niet alleen van het historische centrum maar ook van haar prachtige treinstation.

België heeft kosten nog moeite gespaard toen men in 1998 startte met de bouw van een nieuw station, inclusief nieuwe spoorlijnen, waarvan de werkzaamheden in 2006 uiteindelijk werden voltooid.

Toevallig las ik in de krant dat afgelopen week in Utrecht het nieuwe Centraal Station opnieuw geopend was en een paar weken daarvoor was op het Centraal Station in Amsterdam een deel van de ondergrondse winkelpromenade voor het publiek reeds opengegaan, wat zeker de moeite van een bezoek waard is. Opvallende is dat het bij de renovaties van deze voorname Nederlandse Stations met name gaat over het representatieve gebied waar je als winkelende bezoeker prettig kunt vertoeven. In Antwerpen ging de nieuwbouw toch een aanzienlijk stuk verder en is het dan ook een infrastructureel meesterwerk geworden.

 

meer lezen

Koosjer eten in de Antwerpse Diamantwijk

Marcel in restaurant Hoffy's
Marcel in restaurant Hoffy's

Aan het begin van afgelopen week verbleef ik zoals ik al schreef in Antwerpen om daar onder meer de prachtige Art Nouveauwijk Zurenborg te gaan bekijken. Als ik de laatste jaren in Vlaamse Scheldestad kom verblijf ik meestal in een mooi en luxueus viersterrenhotel gelegen in de Lange Kievitstraat achter het Centraal Station. Aan diezelfde Lange Kievitstraat, op een steenworp afstand van dit hotel, is het markante Joodse restaurant Hoffy’s gevestigd. Verschillende keren ben ik tijdens mijn bezoeken aan Antwerpen al naar dit typerende restaurant geweest en telkens is het een ware belevenis om hier te eten. Genoeg reden om hier deze week in mijn terugkerende culinaire column bij stil te staan.

In eerste instantie is het al een avontuur op zich om in de buurt achter het Antwerpse Centraal Station rond te lopen. Het is namelijk zo dat de grootste gemeenschap orthodoxe Joden van Europa in deze buurt leeft en werkt. Opvallend gekleed lopen de Orthodoxe Joodse gelovigen door de straten van deze Diamantwijk; mannen meestal geheel in het zwart met bijpassende zwarte hoeden en volle baarden.

meer lezen

Wil je ook kenner worden van Antwerpen en meer weten over haar geschiedenis, cultuur, musea, prominente inwoners, culinaire gebruiken, bijzondere hoogtepunten en andere wetenswaardigheden? 

Kijk hier voor een eventuele reis met ons naar deze bestemming

of

Kijk hier voor één van onze arrangementen / presentaties over deze stad.

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op via info@kunststad.nl of bel naar 06-13691381.