Barcelona (ES)

Weeronline.nl - Meer weer in Barcelona

Ga virtueel mee op reis naar Barcelona 

Ondanks dat ik vele keren in Barcelona ben geweest, ontdek ik toch steeds weer nieuwe bezienswaardigheden, die door de meeste toeristen niet opgemerkt worden. Natuurlijk kan èn wil ik ook niet om de beroemde bouwwerken van Antoni Gaudí heen als ik in de Catalaanse hoofdstad ben. Casa Batlló (1906), Casa Milà (1911) en natuurlijk de Sagrada Família (1889-heden) behoren tot mijn verplichte lijstje van ‘must-sees’ als ik Barcelona bezoek. De beroemde basiliek heb ik in de afgelopen twintig jaar steeds verder tot voltooiing zien komen. Wat een bijzonder proces is dat!
Kunstenaar Pablo Picasso en zijn collega Joan Miró worden beiden in Barcelona geëerd met een eigen museum, die ik net als vele andere musea in de stad zeker het bezoeken waard vind.

En als je moe en voldaan bent van alle kunst en cultuur in Barcelona dan vind ik het heerlijk om neer te strijken aan het strand dat nabij het centrum van de stad is gelegen.


Uitzicht (Video)

Vanaf het dak van het hotel waar ik verbleef had ik een prachtig uitzicht over Barcelona en de haven.

 


Kunst van Gaudi in Parc Guell

 


La Sagrada Familia

 


Een mysterieus tableau op de Sagrada Familia

 


Boqueria - overdekte markthal

 


Columbus standbeeld

 


Kathedraal van Barcelona

 Mijn persoonlijke verhalen over Barcelona (blogs)

Ik heb tijdens mijn bezoeken aan deze stad verschillende verhalen, mijn Travel Tales, geschreven over onder meer de bezienswaardigheden, musea en andere interessante zaken die ik tegen kwam. Hieronder kun je de artikelen vinden die ik hierover gepubliceerd heb. Veel leesplezier!Interessante websites over Barcelona:


Reisliteratuur over Barcelona:


Wil je ook kenner worden van Barcelona en meer weten over haar geschiedenis, cultuur, musea, prominente inwoners, culinaire gebruiken, bijzondere hoogtepunten en andere wetenswaardigheden? 

Het samenstellen van eigen reispakketten 

is binnenkort mogelijk.


Voor meer informatie neem je contact met mij op via info@kunststad.nl of bel naar 06-13691381.