Berlijn (DE)

Weeronline.nl - Meer weer in Berlijn

Ga virtueel mee op reis naar Berlijn

Het was voor mij in oktober 1984 de eerste keer dat in Berlijn kwam terwijl de stad nog verdeeld was door de beruchte ‘Muur’. Ik was tijdens mijn eerste bezoek meteen verkocht en de liefde is tot vandaag de dag gebleven. De stad is inmiddels in de laatste decennia enorm veranderd en de Muur is al lang geschiedenis, alhoewel je er op sommige plekken nog steeds aan herinnerd wordt. Ik heb er in de afgelopen jaren voor (langere en kortere duur) gewoond en mijn jongste dochter is zelfs in de hoofdstad van Duitsland geboren. Het gaat te ver om in een paar zinnen alle hoogtepunten van de stad te noemen, maar ik kan met recht zeggen dat Berlijn een echte Kunststad is, meer dan honderd musea is de stad Rijk met onnoemelijke collecties topstukken. En ook voor de architectuurliefhebber is Berlijn echt een paradijs en dan heb ik nog niet eens de vele horeca- en uitgaansgelegenheden genoemd. Kortom Berlijn is het helemaal!


Brandenburger Tor

 


Lustgarten

 

 


Deutsches Historisches Museum

 

 


Dom

 

 


Een restant van De Muur

 


Stasimuseum

 


Platz der Vereinten Nationen (voorheen Lenin Platz)

 


Reichstag

 


Hamburger Bahnhof

 


Stadstrand Checkpoint Charlie

 


Französiche Dom

 


Filmpjes over Berlijn
Mijn persoonlijke verhalen over Berlijn (blogs)

Ik heb tijdens mijn bezoeken aan deze stad verschillende verhalen, mijn Travel Tales, geschreven over onder meer de bezienswaardigheden, musea en andere interessante zaken die ik tegen kwam. Hieronder kun je de artikelen vinden die ik hierover gepubliceerd heb. Veel leesplezier!


Musea, musea, overal!

In de loop van de ochtend maak ik ook in Berlijn bijna elke dag een wandeling met mijn dochters en net als in Amsterdam en de andere Europese steden waar ik vertoef heb ik tijdens mijn dagelijkse wandeling ook hier in Berlijn meestal als doel om bij een museum uit te komen, dat ik dan natuurlijk ga bezoeken.

Zo was ik afgelopen dagen met mijn meiden onder ander al in het Neues Museum op het Museum Insel, in het Deutsches Historisches Museum gelegen aan Unter den Linden, in de Gemäldegalerie op het Kulturforum en in de Berlinische Galerie in de wijk Kreuzberg.

Bij het laatst genoemde museum wil ik even wat uitgebreider stil staan, want de Berlinische Galerie is een zeer interessant museum dat door veel Berlijngangers over het hoofd wordt gezien. Dit museum heet officieel Landesmuseum für Moderne Kunst, Fotografie und Architektur en is gevestigd in een geheel verbouwde bedrijfshal die stamt uit de jaren ’60, maar die in 2004 geheel voor deze nieuwe museumfunctie is aangepast.


meer lezen

“Ich hab’ noch einen Koffer in Berlin”

Door mijn bezoeken aan vele Europese steden de afgelopen tijd, was het al weer een lange tijd geleden dat ik in mijn geliefde stad Berlijn bezocht had. Maar gelukkig inmiddels verblijf ik weer met veel genoegen in de prachtige hoofdstad van Duitsland. Het was al weer een tijdje geleden, maar gelukkig verblijf ik inmiddels weer met veel genoegen in de prachtige hoofdstad van Duitsland. Dit keer heb ik een hotelappartement in een huizenblok dat ligt tussen de Schützenstraße en de Zimmerstraße in de wijk Mitte, dit is niet ver gelegen van de publiekstrekker ‘Checkpoint Charlie’.

Misschien gaat bij de echte Berlijnkenner bij het horen van de naam Zimmerstraße wel een lichtje branden want door deze straat liep ooit de beruchte Berlijnse Muur.

Sterker nog het huizencomplex waar ik me nu bevind was ooit het spergebied tussen het westelijk deel en het oostelijk deel van het muurcomplex.


meer lezen

Interessante websites over Berlijn:

www.berlijn-blog.nl

"Marjolein woont al een aantal jaar in Berlijn en schrijft blogs over de interessante zaken die zij in de stad tegen komt."

 Reisliteratuur over Berlijn:

Capitool Reisgids

 

Koop bij bol.com


Wil je ook kenner worden van Berlijn en meer weten over haar geschiedenis, cultuur, musea, prominente inwoners, culinaire gebruiken, bijzondere hoogtepunten en andere wetenswaardigheden? 

Kijk hier voor een eventuele reis met ons naar deze bestemming

of

Kijk hier voor één van onze arrangementen / presentaties over deze stad.

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op via info@kunststad.nl of bel naar 06-13691381.