Marseille (FR)

Ga virtueel mee op reis naar Marseille

 

Binnenkort vind je hier meer informatie over Marseille. Geniet nu alvast van de mooie foto's die wij ter plekke hebben genomen.


Musea in Marseille

Palais Longchamp, Museum van Schone Kunsten

 

 


Mucem

 

 


Opmerkelijke plekken in Marseille

Hotel Dieu

 

 


La Vieille Charité

 

 


Vissershaven

 

 


Fort Saint-Jean

 

 


Vieux Panier

 

 


Street art

 

 


Palais le Pharo

 

 


Triomfboog

 

 


Bijzondere personen in Marseille

Huis Napoleon

 

 


Honoré Daumier

 

 


Architectuur in Marseille

Unité d'Habitation, le Corbusier

 

 


Villa Mediterranee

 

 


Opera

 

 


Stadhuis

 

 


Treinstation

 

 


Kerken in Marseille

Notre Dame de la Garde

 

 


De Kathedraal

 

 


Abbaye Saint-Victor

 

 Mijn persoonlijke verhalen over Marseille (blogs)

Ik heb tijdens mijn bezoeken aan deze stad verschillende verhalen, mijn Travel Tales, geschreven over onder meer de bezienswaardigheden, musea en andere interessante zaken die ik tegen kwam. Hieronder kun je de artikelen vinden die ik hierover gepubliceerd heb. Veel leesplezier!


Denkend aan Marseille in Amsterdam

Afgelopen zondag liep ik, tijdens een prachtige zonnige herfstwandeling die ik maakte te genieten van alles wat onze hoofdstad te bieden heeft. Ik kan me best wel voorstellen dat vele toeristen besluiten om naar Amsterdam te komen om al dit moois te aanschouwen. Niet alleen onze schitterende musea zijn de moeite waard, maar ook alle buitengewone bouwkunst is zeer bijzonder. Zo wandelde ik tijdens mijn genoemde wandeltocht over de Keizersgracht en passeerde op een gegeven moment een grachtenpand met de klinkende titel ‘Huis Marseille’. Dit grachtenhuis werd in 1665 gebouwd in opdracht van de Franse koopman Isaac Focquier en herbergt sinds 1999 een fotografie museum. Toen Focquier het huis in de zeventiende eeuw liet bouwen bracht hij een gevelsteen aan waar je in reliëf het oude Marseille kunt zien. Vol bewondering stond ik naar het kunstwerk te kijken en ik herkende de oude haven van de Zuid-Franse stad erin. 


meer lezen

Van Marseille, via Aix-en-Provence naar Arles

Zoals je weet was ik verleden week in Marseille en ik had daar nog best een tijdje kunnen blijven, want zoals je zult begrijpen had ik nog talrijke zaken die ik op mijn lijstje had staan niet bekeken. Toch besloot ik verder te reizen naar een andere nabijgelegen stad en dat was Aix-en-Provence.

Aix is een oude historische stad in de Provence waarvan de geschiedenis terug gaat tot de Romeinse tijd, echter deze plek is bij kunstliefhebbers het meest bekend vanwege het feit dat de modernistische kunstenaar Paul Cézanne (1839-1906) hier geboren is en ook de meeste tijd van zijn leven hier gewerkt heeft. Meer dan twaalf jaar geleden was ik in Aix ook al eens op zoek naar de sporen van Cézanne en ik deed dit verleden week met genoegen nog eens over. Éen van de interessantste plekken waar je aan Cézanne herinnerd wordt is zijn voormalige atelier dat even buiten het stadscentrum op een heuvel is gelegen. Men heeft de ruimte waar hij werkzaam was zo ingericht dat je het gevoel hebt dat de kunstenaar elk moment weer kan binnen komen en kan verder gaan met zijn schildersactiviteiten.


meer lezen

Wil je ook kenner worden van Marseille en meer weten over haar geschiedenis, cultuur, musea, prominente inwoners, culinaire gebruiken, bijzondere hoogtepunten en andere wetenswaardigheden? 

Wil je meer informatie neem dan contact met mij op via info@kunststad.nl of bel naar 06-13691381.