kunstreis Venetië, kunststad Venetië, De Biënnale

5-daagse belevings- en kunstreis Venetië en De Biënnale

Vliegreizen in november 2017


Venetië is een kunststad bij uitstek en dit jaar nog meer, waardoor u geniet van een overvloed aan kunst! Dat varieert van zeer oud tot modern werk, waarbij tijdens de 2-jaarlijkse Biënnale de hedendaagse kunst de speciale aandacht krijgt. Dus voor de kunstliefhebbers is kunststad Venetië in 2017 weer een waarachtig cultureel walhalla.

 

Lees waarnaartoe wij u allemaal meenemen tijdens deze kunstreis naar Venetië en De Biënnale in het bijzonder.

De Biënnale, kunstmanifestatie in Venetië

Voor de 57e keer wordt in Venetië de beroemde kunstmanifestatie De Biënnale gehouden. In diverse paviljoens kunt u op het speciale Biënnale-terrein hedendaagse kunst uit de hele wereld bewonderen. 

 

Uiteraard doet Nederland ook mee. Dit jaar zijn kunstenares Wendelien van Oldenborgh (1962) en curator Lucy Cotter (1973) door het Mondriaan Fonds als vertegenwoordigers van Nederland geselecteerd.

Klassiek-modern in het Guggenheim Museum

Gaat uw hart sneller kloppen bij klassiek-moderne kunst, dan bent u in een kunststad als Venetië op de juiste plek. Met veel plezier nemen wij u mee naar onder meer het Peggy Guggenheim Museum. De collectie van de Amerikaanse verzamelaarster Peggy Guggenheim is ondergebracht in het Palazzo Vernier dei Leoni, schitterend gelegen naast het Canal Grande. Werken van Pablo Picasso, Henri Matisse, Joan Miró, Max Ernst en andere klassiek moderne meesters krijgt u hier te zien. 

kunstreis Venetië, kunststad Venetië, De Biënnale
In 2017 vindt de 57ste Biënnale plaats in Venetië
kunstreis Venetië, kunststad Venetië, De Biënnale
Marcel bij een enorm standbeeld van Much tijdens de Biënnale in 2003

Dogenpaleis en andere hoogtepunten

Tijdens deze kunstreis naar Venetië bezoekt u uiteraard het beroemde San Marcoplein en de gelijknamige basiliek.

 

Naast het San Marcoplein ligt het opzienbarende Dogenpaleis, dat ooit de residentie van de leiders van Venetië, bekend als de Dogen, was. In de hoogtijdagen heersten zij over de Adriatische Zee en delen van de Middellandse Zee. 

 

Werd je als misdadiger in dit Dogenpaleis veroordeeld, dan liep je via een brug, genaamd De Brug der Zuchten, vanuit het paleis naar de gevangenis aan de overkant. De naam van deze brug refereert aan het zuchten van de gevangen op weg naar hun bestemming. Onder hen waren de vrouwenversierder Casanova en de wetenschapper Galileo Galilei.

 

Ziet u het al voor zich?


"Ik vind het altijd heerlijk om door de vele steegjes van Venetië te dwalen. Een bijzondere aanvulling vond ik het dit keer echter om met Marcel ook eens minder bekende zaken te bekijken en stil te staan bij klassiek moderne en hedendaagse kunst" 

-Marjan van der Linden-


Gallerie dell'Accademia en meer musea

Wandelend door pittoreske straatjes en over de ontelbare bruggetjes in kunststad Venetië komt u steeds weer interessante bezienswaardigheden tegen, van indrukwekkende kerken tot imposante woonhuizen en talrijke musea.

Een van de belangrijkste is wellicht de Gallerie dell'Accademia met zalen gevuld met Venetiaanse kunst uit diverse periodes, zoals de Byzantijnen, de Renaissance en de Barok. Een belangrijk werk dat u hier vindt, is ‘Het Onweer’ van Giorgione, dat nadere bestudering waard is. Ook Giorgiones beroemde leerling Titiaan is hier vertegenwoordigd. Daarnaast treft u werken van onder meer Bellini, Tintoretto, Veronese en Vasari.


kunstreis Venetië, kunststad Venetië, De Biënnale
kunstreis Venetië, kunststad Venetië, De Biënnale


De Kunst van het Beleven: uw verblijf

kunstreis Venetië, kunststad Venetië, De Biënnale
Het schitterende Hilton Hotel Molino Stucky in Venetië

Zoals u wellicht weet, is de slogan van KUNSTSTAD De Kunst van het Beleven. In dat kader hebben we voor deze reis wederom een exclusief 5-sterrenhotel geselecteerd midden in de stad, waarin het verblijf een echte belevenis is: het Hilton Hotel Molino Stucky.  

 

Het prachtige, historische, neogotische gebouw, waarin het Hilton Hotel gevestigd is, werd in 1985 geconstrueerd als graansilo en pastafabriek door de familie Stucky. In 2007 werd het omgebouwd tot luxueus hotel. Het hotel is gelegen op het eiland Giudecca, tegenover het San Marcoplein. Michelangelo zou op dit langgerekte eiland hebben gewoond toen hij korte tijd in Venetië verbleef.


'Het valt me altijd op dat de hedendaagse kunst die op De Biënnale getoond wordt begrijpbaar is, ook voor iemand die niet helemaal thuis is in wat er op dit moment plaatsvindt op het gebied van kunst, zoals ikzelf' -Dirk Jan Bossaert-


DAGPROGRAMMA 5-daagse belevings- en kunstreis naar Venetië

Het afwisselende programma ziet er als volgt uit:

 

DAG 1: ‘s Ochtends vliegt u rechtstreeks met KLM naar de Lagunestad. Met een privéboot wordt u opgehaald, waarna u uw intrek neemt in het indrukwekkende 5-sterren Hilton Molino Stucky Hotel. Dit hotel is een uitstekende basis om de eerste middag te beginnen met een cultureel programma en kennis te maken met een aantal van de hoogtepunten van Venetië, zoals het San Marcoplein en de Rialtobrug.

 

DAG 2: De 2e dag staat in het teken van De Biënnale. We maken een selectie uit de ruim 40 paviljoens, waarbij we uiteraard het Nederlandse paviljoen aan doen.

 

DAG 3: Vandaag staat het Arsenaal op het programma. De locatie is de voormalige scheepswerf en munitiedepot van Venetië. Nu is het omgetoverd tot een van de prachtige plekken waar De Biënnale plaatsvindt. 

De middag heeft geen programma en vult u naar eigen wens in. 

 

DAG 4: De Venetiaanse schilderkunst staat vandaag centraal. We brengen een bezoek aan de Galleria dell’Accademia, waar we de ontwikkeling van de Venetiaanse schilderkunst volgen aan de hand van werken van o.a. Gentile en Giovanni Bellini, Carpaccio, Giorgione, Titiaan, Tintoretto, Veronese en Tiepolo.

Ook bekijken we de Frari kerk met als hoogtepunten werken van Titiaan en Giovanni Bellini. 

's Middags bezoeken we enkele kerken, zoals de SS Giovanni e Paolo en de San Zaccaria. Daar hangt meer werk van Giovanni Bellini. De schilderijen van Vittore Carpaccio zijn in de Scuola di San Giorgio degli Schiavoni te aanschouwen. 

Tijdens de stadswandeling komen we tevens een aantal interessante projecten tegen van De Biënnale, verspreid door het centrum van Venetië. Spectaculair is bijvoorbeeld de spraakmakende tentoonstelling van kunstenaar Damien Hirst, waarbij hij het verhaal vertelt van klassieke sculpturen die hij vond op de bodem van de oceaan. U kunt hier een interessante recensie lezen over deze exhibitie. 

 

DAG 5: Het Peggy Guggenheim Museum mag natuurlijk niet op het programma ontbreken tijdens uw bezoek aan kunststad Venetië. De collectie omvat bijzondere werken van Picasso, Matisse, Miro, Max Ernst en andere klassiek moderne meesters.

Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven van Venetië gebracht voor de rechtstreekse KLM vlucht terug naar Amsterdam. Uw voordelen van een kunstreis bij KUNSTSTAD

Wij ontzorgen u graag!

  • u geniet 5 volle dagen in kunststad Venetië: we vliegen in de loop van de ochtend heen op de eerste dag en aan het begin van de avond terug op de laatste dag. Midden in de nacht opstaan of laat thuiskomen is er dus niet bij
  •  u reist vanaf Schiphol, waar u wordt opgevangen en begeleid door onze gastheer
  • u wordt bij aankomst opgevangen door onze gastvrouw, die u begeleidt naar het hotel en zorg draagt voor uw bagage 
  • bij het hotel is het inchecken al geregeld. U krijgt direct de sleutel naar uw kamer
  • reist u alleen, ook dan krijgt u een 2-persoonskamer geheel voor u alleen
  • het 5-sterrenhotel staat in het centrum. Extra vroeg opstaan en een eind reizen, voordat het programma van start gaat is dus niet nodig
  • deze culture reis is onder begeleiding en heeft een vast programma. U kiest er echter zelf voor of u de hele dag meedoet met ons programma of (deels) uw eigen weg gaan. U bent dus vrij om mee te doen wanneer u wilt
  • wachten in lange rijen bij de musea is van de baan: wij hebben uw kaartje al en kunnen zonder te wachten naar binnen
  • u kunt ‘s avond kiezen of u mee-eet met de groep in het kwaliteitsrestaurant, dat wij geregeld hebben. U hoeft dus nooit alleen te eten of zelf te zoeken naar het lekkerste eten op de gezelligste plekjes
  • uw reisgids is een Nederlandstalige kunsthistoricus. Hij kent alle bijzondere verhalen achter de kunst en architectuur die niemand anders u vertelt.


Informatie over de kunstreis Venetië en De Biënnale

Reisdatum:

Zaterdag 11 t/m woensdag 15 november 2017

Donderdag 16 t/m maandag 20 november 2017    

Prijs:

Vanaf € 1.395
Amici-tarief € 1.355
Amici-tarief met kortingen  € 1.270                                                                                   
De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer  
Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik € 295,-

Betalingen en kortingen:

U betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht u de reissom geheel na reservering betalen dan ontvangt u € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasselijk op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen.  Als u zich aanmeldt korter dan 4 maanden voor de reisdatum, dan voldoet u de gehele reissom in eens).

Meldt u zich aan vóór 1 februari 2017 dan ontvangt u daarnaast bovendien ook nog eens extra € 35,- vroegboekkorting. 

Als Amici betaalt u met deze kortingen dus € 1.270,-

Groepsgrootte:

12-22 deelnemers

Deze kunstreis naar Venetië en De Biënnale is inclusief:

• kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• ontvangst op Schiphol door een KUNSTSTAD gastheer

• rechtstreekse comfortabele vliegreis met KLM van Amsterdam naar Venetië en vice versa 

• luchthavenbelasting

• ruimbagage (20 kg)

• transfer van en naar de luchthaven in Venetië (per boot)

• verblijf in het luxe 5-sterren Hilton Hotel gelegen in het centrum van Venetië

• uitgebreid ontbijtbuffet


• entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• informatiemateriaal

• glas wijn op een leuke locatie


• administratiekosten t.w.v. € 25,00De reis naar kunststad Venetië is exclusief:

• lunches en diners

• persoonlijke uitgaven

• reis- en/of annuleringsverzekering

Extra:

Wij kennen de beste en meest authentieke restaurantjes in kunststad Venetië. The Dinner Club biedt elke avond een mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. U bent vrij uw eigen gang te gaan of u (af en toe) bij ons aan te sluiten voor een gezellige avond met heerlijk eten.

 

Bent u in voor een kunstreis door de eeuwen heen? Kies dan nu uw reisdatum en boek uw reis naar kunststad Venetië en De Biënnale.

kunstreis Venetië, kunststad Venetië, De Biënnale