Vierdaagse kunst- en belevingsreis

Kassel & De Documenta 14

Reis per touringcar - vanaf € 535,-

Diverse data in juni, juli en augustus 2017De Documenta in Kassel wordt wereldwijd gezien als één van de allerbelangrijkste internationale moderne kunstmanifestaties.

Beroemde conservatoren uit het verleden bij dit culturele evenement waren onder andere Rudi Fuchs en Jan Hoet. Dit keer is als artistiek leider de Poolse kunstcriticus Adam Szymczyk gekozen, die onder meer directeur van de Kunsthal in Bazel was.

De Documenta 14 vindt plaats op verschillende locaties verspreid door de gehele stad Kassel.

Het programma van deze Documentareis omvat onder meer een uitgebreid bezoek aan deze hedendaagse kunstmanifestatie, echter wordt aangevuld met kunst uit verschillende overige periodes uit de kunstgeschiedenis doordat we ook andere musea en bezienswaardigheden bezoeken, zoals Museum Schloß Wilhelmshöhe met 17de Zeeuwse meesterwerken van onder meer Rembrandt.

Kunst uit de 19de en 20ste eeuw zien we in de Neue Galerie Kassel. De laatste dag sluiten we deze bijzondere trip nog af met een bezoek aan de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen, die te vinden is in twee bekende musea in Düsseldorf K20 en K21.


Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:DAGPROGRAMMA vierdaagse kunst- en belevingsreis naar Kassel

 

DAG 1: 

Je reist snel en comfortabel per luxe touringcar vanaf de startplek in Breukelen naar de historische stad Kassel. Tijdens de rit geeft de kunsthistoricus een uitgebreide inleiding op het programma en vertelt over hetgeen er dit maal te zien is op de Documenta expositie.  Aan het begin van de middag arriveer je in het luxueuze hotel. Die middag krijg je de mogelijkheid om onder kunsthistorische begeleiding een bezoek te brengen aan de Gemäldegalerie die gehuisvest is in het Museum Schloß Wilhelmshöhe. Hier bevinden zich werken van beroemde meesters zoals Albrecht Dürer, Lucas Cranach, Frans Hals, Rembrandt van Rijn en Jacob Van Ruijsdael.

 

DAG 2: 

De hele tweede dag van deze reis staat in het teken van de gerenommeerde kunstmanifestatie Documenta 14. We vertrekken ‘s ochtends gezamenlijk naar de hoofdentree van De Documenta. Met behulp van de uitgebreide informatie en inleiding die je vooraf krijgt, kun je deze dag verder naar eigen inzicht invullen.

 

DAG 3: 

Op de derde dag van deze unieke reis gaan we naar een indrukwekkende kunstenaarsnecropolis, die even buiten Kassel aan de rand van het Habichtswald is gelegen. Verschillende kunstenaars die ooit geëxposeerd hebben op één van de vele Documenta’s, hebben in hun testament laten opnemen dat ze hier begraven wilden worden. Deze bijzondere plek is uiteindelijk een combinatie geworden van een begraafplaats en een kunstproject. 

Aan het einde van de ochtend staat een bezoek aan de Neue Galerie Kassel op het programma. Het museum exposeert werken van toonaangevende kunstenaars uit de 19de tot en met 21ste eeuw zoals Lovis Corinth en Joseph Beuys. Daarnaast vind je er aankopen die door het museum gedaan zijn tijdens alle voorgaande Documenta’s.

Vervolgens kun je je ’s middags nog een keer onderdompelen in het rijke aanbod van de actuele Documenta 14.

 

DAG 4: 

’s Morgens vertrek je weer uit Kassel om op weg te gaan naar de stad Düsseldorf. Hier bezoek je de beroemde Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Deze indrukwekkende collectie is ondergebracht in twee musea genaamd K20 en K21. In het eerste museum, K20, zijn alle grote namen uit de twintigste eeuw vertegenwoordigd: Picasso, Magritte, Mondriaan en Pollock. In K21 vind je grootheden van de eenentwintigste eeuwse kunst zoals Sigmar Polke, Jeff Wall en Bill Viola.*

 

* Programma onder voorbehoud van wijzigingen.


Download
Wat maakt deze reis naar Kassel uniek?
Er zijn meer organisaties die een reis naar de Documenta in Kassel aanbieden voor ongeveer dezelfde reissom. Waarom is de reis van KUNSTSTAD uniek?
Wat maakt deze reis uniek? Kassel.pdf
Adobe Acrobat document 94.9 KB


Informatie over de reis

                                                                                                                                                                                                       Vanaf € 535,- p.p. 

Reisdata:

Donderdag 22 t/m zondag 25 juni 2017  (vertrekgarantie, dus deze reis gaat sowieso door!)  

                                         

Donderdag 6 t/m zondag 9 juli 2017 (Vertrek vanaf Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent)

Donderdag 13 t/m zondag 16 juli 2017

Donderdag 10 t/m zondag 13 augustus 2017

Donderdag 24 t/m zondag 27 augustus 2017

Donderdag 31 augustus t/m zondag 3 september 2017

 

Prijs:                          € 555,-*

Amici-tarief:            € 535,-*

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:  € 194,-

* Voor boekingen die binnen komen na 5 februari 2017 geldt een toeslag van € 25,- per persoon.

 

Groepsgrootte: 20-42 deelnemers

 

Inclusief:

* Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven of een andere kunsthistoricus uit het KUNSTSTAD-team.

* Vervoer per comfortabele touringcar, die ook ter plekke tot de beschikking staat.

* Verblijf in een luxe 4-sterren hotel in het centrum van Kassel, inclusief uitgebreid ontbijtbuffet.

* Ontvangst met koffie en gebak in het Van der Valk Hotel Breukelen. **

* Gratis parkeren bij het Van der Valk Hotel Breukelen als je met de auto komt. **

* Entreegelden van alle bezienswaardigheden die op het programma staan (circa € 60,-).

* Een glas wijn op een gezellige locatie op de eerste dag.

* Informatiemateriaal.

* Administratiekosten € 25,00. 

** De reis van 6 juli 2017 vertrekt vanaf het Van der Valk Hotel Nijmegen-Lent. De eventuele parkeerkosten zijn hier niet bij de prijs inbegrepen.

 

Exclusief

* Lunches en diners

* Persoonlijke uitgaven

* Reis- en/of annuleringsverzekering 

 

Een goed begin…

Je vakantie start in Breukelen! Om je reis zo comfortabel mogelijk te maken start onze luxe touringcar bij een goed bereikbare locatie in Nederland en dat is het Van der Valk Hotel Breukelen. Dit hotel ligt naast het NS-Station van Breukelen en is eveneens goed bereikbaar met de auto. Graag ontvangen wij je daar met koffie en gebak en na de ochtendspits zal onze touringcar vlot en comfortabel richting Kassel rijden. 

 

Extra: De Dinner Club

Enkele avonden zal er een facultatieve mogelijkheid zijn om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan.

 

Tot ziens!


Marcel Verhoeven & Judith de Groot

Vertreklocatie Van der Valk Hotel Breukelen.

Vertreklocatie Van der Valk Hotel Nijmegen- Lent.