Vierdaagse kunst- en belevingsreis

'Prachtig Porto'

Vliegreis van 18 t/m 21 september 2017 - vanaf € 1.189,-    

 

                                                   Porto, de naamgever van Portugal

Ga met mij mee dit najaar naar de aantrekkelijke Portugese stad Porto. De meeste mensen denken bij Porto meteen aan de zoete sterke wijn met de gelijknamige naam, die inderdaad aan de overzijde van de rivier De Douro, waar Porto aan gelegen is, geproduceerd wordt, maar de stad Porto heeft heel veel meer te bieden.  

Wist je trouwens dat de stad ooit Portucale heette en daar de landsnaam Portugal van is afgeleid?

De Portus Cale (Haven van Cale), later bekend als Portucale, werd meer dan tweeduizend jaar geleden door de Romeinen gesticht.

Het hele oude centrum van Porto met talrijke bijzondere gebouwen is één openluchtmuseum en het is dan ook niet voor niets dat het op de Werelderfgoedlijst van de Unesco is geplaatst. Het oudste deel van de stad is bekend onder de naam De Ribeira en kenmerkt zich door nauwe historische straatjes met her en der trappen om de hoogteverschillen te overbruggen.

Gaia, de stad aan de andere kant van de Douro

Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt de stad Vila Nova de Gaia, kortweg Gaia genoemd, dat een onafhankelijke gemeente is en waar alle beroemde porthuizen zijn gelegen. Tijdens onze reis bezoeken we zowel Gaia en Porto en zien we dat de steden letterlijk en figuurlijk met elkaar verbonden zijn.


In Gaia ligt de kloosterkerk Serra do Pilar die gebouwd is in de 16e eeuw. Deze kerk biedt een schitterend uitzicht over zowel de stad Porto en Gaia als ook over de rivier De Duoro. In de kelder van deze kloosterkerk zijn verschillende soorten port te proeven, waarvan de bekendste die van Sandeman is, opgericht in 1790.

Opmerkelijke gebouwen in Porto

Sommige bouwwerken vallen direct op in Porto zoals de 76 meter hoge toren van De Igreja dos Clérgos kerk. De kathedraal aan de Terreiro da Sé overtreft dit weer. Met twee torens en een koepel gelegen op een heuvel midden in de stad is dit oudste monument van Porto ook gelijk een belangrijk blikvanger van de stad.

Ook het ‘Chrystal Palace’ in het prachtige park Jardins do Palácio de Cristal is meer dan het bezoeken waard. De voormalige spoorbrug ‘Maria Pia’ gemaakt door Gustav Eiffel is echt een eye-catcher in Porto en het verbindt de stad met het over de rivier De Duoro gelegen Gaia. Net zo in het oogspringend is de stalen Ponte Dom Luís I, een icoon van de stad.


Porto, een moderne architectuurstad

Qua moderne architectuur is Porto ook een interessante stad. Zo is het Museu de Arte Contemporânea (Museum voor Moderne Kunst), dat officieel Fundação de Serralves heet, een opvallend bouwwerk.

Het ligt in een schitterend park ‘Parque de Serralves’ vlakbij het centrum van Porto en is ontworpen door de bekende Portugese architect Álvaro Siza. Van de hand van zijn collega Eduardo Souto de Moura is het Casa das Artes, dat eveneens opvalt door zijn gestileerdheid. Het Casa de Música is ook bijzonder. Dit futuristische, moderne en strakke gebouw is ontworpen door onze eigen architect Rem Koolhaas en werd gemaakt naar aanleiding van het feit dat Porto in 2001 Culturele Hoofdstad was.

Uitzicht op historisch Porto vanaf de 'Ponte Louis I'

Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Maandag 18 t/m donderdag 21 september 2017

 

Prijs:

Vanaf:                                                                         € 1.324,-  

Amici-tarief:                                                             € 1.274,-  

Amici-tarief met kortingen:                               € 1.189,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 299,-

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 12 maart 2017 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting.

Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.189,-

 

Inclusief:

• Kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Ontvangst op Schiphol door gastvrouw/heer

• Rechtstreekse heenreis van Amsterdam naar Porto met KLM (vertrek om 08.45 uur)

• Rechtstreekse retourreis van Porto naar Amsterdam met Vueling (aankomst op Schiphol om 22.00 uur)

• Luchthavenbelasting

• Ruimbagage (20kg.) 

• Transfer van en naar de luchthaven in Porto

• Verblijf in luxe 5-sterrenhotel gelegen in het centrum van Porto

• Uitgebreid ontbijtbuffet


• Excursie door de Douro-vallei

• Entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Informatiemateriaal

• Glas wijn op een leuke locatie


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot