Vijfdaagse kunst- en belevingsreis

'Natuurlijk Napels'

Vliegreis van 17 t/m 21 april 2017


Bij Napels schieten waarschijnlijk allerlei gedachtes door je hoofd zoals dat het de plek is waar de pizza is uitgevonden en ook de plaats waar beroemde Italiaanse liedjes als ‘Funiculì Funiculà’, ‘O Sole Mio’, ‘Santa Lucia’ en ‘Buone Sera’ vandaan komen, maar Napels betekent nog veel en veel meer!

De stad is rijk aan kunst en cultuur dat tot uiting komt in de bouwkunst en de beeldende kunst. Indrukwekkende kerkgebouwen zoals de bijzondere Domkerk, De kerk va Pio Monte della Misericordia, waar het altaarstuk van Caravaggio echt een hoogtepunt is en de imposante kerk van San Francesco di Paola, die qua opbouw veel weg heeft van het Pantheon.

Ook vormen de straten en pleinen van Napels een waar openluchtmuseum waardoor je het gevoel hebt alsof je door een filmset loopt en je zelf één van de hoofdrolspelers bent. Deze atmosfeer wordt nog meer versterkt als je aan de haven bij de fameuze Baai van Napels staat en uitzicht heb op de Vesuvius. Een uitbarsting van deze bekende vulkaan zorgde er ooit voor dat onder meer de nabij gelegen Romeinse stad Pompeï door as bedolven werd en waar je vandaag de dag een schitterend beeld van het oude Romeinse beschaving kunt krijgen. Natuurlijk slaan we Pompeï niet over tijdens ons bezoek aan Napels."Een mens dat Napels heeft gezien kan nooit meer treurig zijn"


En dan de vele prachtige musea die de stad rijk is, zoals allereerst de imposante collectie van het Nationaal Archeologisch Museum waar onder meer een enorme reeks monumentale standbeelden staat van Romeinse keizers zoals Augustus, Marcus Aurelius en Vespasianus. Ook de grootste marmeren beeldengroep die uit de Klassieke Oudheid is overgebleven, bevindt zich in dit museum. Daarnaast kijk je hier je ogen uit naar alle Romeinse mozaïeken waarvan de ‘Slag tussen de Perzische koning Darius en Alexander de  Grote’ wellicht wel de allerbekendste is.


In het voormalige Koninklijk paleis van de Spaanse machthebbers in Napels bevindt zich tegenwoordig het Museo di Capodimonte, dit behoort met zijn collectie tot de hoogtepunten van de Zuid-Italiaanse stad. Hier bevindt zich een keur aan topwerken uit de kunstgeschiedenis zoals het schilderij ‘Paus Paulus III en zijn zonen’ van Titiaan. Van zijn hand zijn er nog talrijke andere kunstwerken te vinden en ook van zijn renaissancecollega’s zoals Masaccio, Botticelli en Carracci. Uit onze contreien komen onder werken van Joachim Beuckelaer en Pieter Breugel de Oudere die het bekende werk ‘De Parabel der Blinden’ maakte.

Napels moet je een keer meegemaakt hebben want ik sluit me graag aan bij de woorden die de beroemde Duitse schrijver Goethe ooit zei : ”Een mens die Napels heeft gezien kan nooit meer treurig zijn”.

Ga je mee met ons naar Napels in april 2017 ? 

Historisch Napels
Historisch Napels

Schrijf je in door gebruik te maken van het inschrijfformulier:Informatie over de reis:

 

Reisdatum:                                                     

Maandag 17 t/m vrijdag 21 april 2017

Nog 3 plaatsen beschikbaar

 

Prijs:

Vanaf:                                                                        € 1.395,-  

Amici-tarief:                                                            € 1.330,-  

Amici-tarief met kortingen:                              € 1.245,-

De prijzen zijn per persoon en op basis van een tweepersoonskamer

Toeslag kamer voor eenpersoonsgebruik:    € 295,-

 

Betaling en kortingen: 

Je betaalt 50% van de reissom gelijk na de reservering en het restant vóór de datum zoals vermeld zal worden in de reisbevestiging. Mocht je de reissom geheel na reservering betalen dan ontvang je € 50,- p.p. betalingskorting.

(Deze regeling is toepasbaar op inschrijvingen en betalingen die minimaal 4 maanden voor de reisdatum bij ons binnen komen. Als je je aanmeldt na deze periode van 4 maanden dien je de gehele reissom in een keer te voldoen).

Meld je je aan vóór 1 september 2016 dan ontvang je daarnaast ook nog eens extra € 35,-vroegboekkorting.

Als Amici betaal je met deze kortingen dus € 1.245,-

 

Inclusief:

• Deskundige kunsthistorische begeleiding door mr. drs. Marcel Verhoeven


• Reisbegeleiding door Judith de Groot of een andere gastvrouw uit het team

• Ontvangst op Schiphol door Eric van Hombergh

• Rechtstreekse comfortabele vliegreis van Amsterdam naar Napels en vice versa 

• Ruimbagage (max. 20kg)

• Luchthavenbelasting

• Transfer van en naar de luchthaven in Napels

• Welkomstpresentatie


• Verblijf in een luxe 4-sterrenhotel gelegen in het centrum van de stad Napels

• Italiaans ontbijtbuffet


• Entreegelden van de musea en bezienswaardigheden die op het programma staan

• Informatiemateriaal

• Glas wijn op een leuke locatie


• Administratiekosten t.w.v. € 25,00 

Exclusief:

• Lunches en diners

• Persoonlijke uitgaven

• Reis- en/of annuleringsverzekering

 

Extra:

The Dinner Club
 biedt elke avond een facultatieve mogelijkheid om (op eigen kosten) samen te dineren, waarbij gevarieerde restaurants op het programma staan. 

 

Tot ziens!

Marcel Verhoeven & Judith de Groot