Alle Travel Tales van Marcel Verhoeven over Padua


Belangrijke Heiligen en andere beroemde personen

Op het moment dat ik dit schrijf kijk ik vanuit mijn Florentijnse bordesbalkon over het Piazza Ognissanti waar de gelijknamige Chiesa di Ognissanti aan is gelegen. De kerk is onder andere bekend vanwege twee beroemde fresco’s, namelijk die van de Heilige Jeronimus van de schilder Domenico Ghirlandaio (1449-1494) en met de Heilige Augustinus van Sandro Botticelli (1445-1510). Wat heel interessant is dat de laatst genoemde schilder, die ook bekend is van het beroemde werk ‘De Geboorte van Venus’ dat zich in het nabijgelegen Uffizi Museum bevindt, in deze kerk zijn laatste rustplaats heeft gekregen. Niet alleen het graf van Botticelli is hier te bewonderen, maar ook dat van Amerigo Vespucci (1454 -1512). Wist je dat de voornaam van deze Florentijnse ontdekkingsreiziger uiteindelijk aan het enorme werelddeel gegeven is?

Ik vind het heel bijzonder om in een week tijd zo veel plekken te hebben bezocht waar beroemde mensen werkzaam zijn geweest en/of begraven liggen.


meer lezen

Italië blijft fascinerend en waard om naar toe te gaan!

Reizen en ontdekken blijven, naast het bewonderen van kunst en andere bijzondere zaken, mijn grote passie! Met veel plezier vertrok ik dan ook afgelopen woensdag richting Italië met in het vooruitzicht een bezoek aan de steden Brescia, Padua en Bologna. De laatste twee steden kende ik al redelijk goed omdat ik die in mijn leven al meerdere keren bezocht heb, maar Brescia was voor mij totaal nieuw en ik moet zeggen dat deze plek echt een zogenaamde eye-opener was. Deze stad in Lombardije is gesitueerde in een gebied dat niet ver is gelegen van de Alpen, die je vanuit het stadscentrum ook goed kunt zien liggen. Brescia is ondanks het beroemde Oostenrijkse/Zwitserse bergmassief toch echt een Italiaanse stad qua architectuur, atmosfeer en geschiedenis.

De vroegste sporen van Brescia stammen uit de Romeinse Oudheid en bestaan onder andere uit restanten van het Romeinse Forum Romanum van deze stad die in die tijd in het Latijn Brixia heette. 


meer lezen